Türkiye’de 6 Şubat depremlerinin ardından KKTC’deki okullarda incelemeler tamamlanana kadar depreme dayanıklılık konusunda şüpheli görülen bazı okullarda eğitim farklı mekanlarda sürdürülüyor.
Namık Kemal Lisesi öğrencileri de bu sabahtan itibaren okul bahçesinde kurulan çadırlarda eğitimlerine başladı.
Çadırdaki ilk eğitim gününde öğrenciler duygu ve düşüncelerini BRT mikrofonlarına aktardı.
Öğrenciler çadırda gördükleri eğitimin kendilerini olumsuz etkilediğini belirterek, daha iyi şartlarda eğitimi hak ettikleri görüşünü ortaya koydu.
Geçitkale Cumhuriyet Lisesi’nde ise sağanak yağmur nedeniyle toprak zeminde bulunan çadır sınıflar sular altında kaldı.
Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Cumhuriyet Meclisi’nde yaptığı konuşmada 6 Şubat depreminden sonra ülkenin gerçeklerle yüzleşme zemini oluştuğunu söyledi.
Çavuşoğlu, bakanlıkların sunduğu projelerin maddi imkansızlıklar nedeniyle yapılamadığını, çadırların ülkenin gerçeği olduğunu, bununla yüzleşmek gerektiğini ifade etti.
Eğitimin sürekliliğinin önemini vurgulayan Çavuşoğlu, bunu sağlamak adına çalışmalar yapıldığını, çadırda eğitimin de bu çerçevede başlatıldığını kaydetti.
Çadırda eğitimin zorunluluktan, yıllardır biriken sorunlardan kaynaklandığını dile getiren Çavuşoğlu, eğitime ara vermemek adına eğitime devam edilebilmesi için çadırda eğitime başlandığını, Cumhuriyet Lisesi hariç sorun yaşanmadığını, 12 gün içinde bu okulun da taşınacağını söyledi.
Namık Kemal Lisesi’nin 30 Mart’ta teslim edileceğini dile getiren Çavuşoğlu, diğer ihtiyacı olan okullar için 48 metre kare prefabrik sınıflar yapılacağını kaydetti.
Ülkede gelir ve gider dengesini düzenlerken birinci sırada maaşların, çok gerideki sıralarda ise okulların olamayacağını söyleyen Çavuşoğlu, bu dengenin ihtiyaçlar doğrultusunda kurulması gerektiğini belirtti.
Dr. Fazıl Küçük ve diğer okullarla ilgili de raporların beklendiğini söyleyen Çavuşoğlu, online eğitimin benimsenmediğinin de altını çizdi.BRT