“Müzecilik ve Müze eğitimi” kitabının tanıtım etkinliği yapıldı

0
158

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar eşi Sibel Tatar ile birlikte, “Müzecilik ve Müze Eğitimi” kitabının tanıtım etkinliğine katıldı.

Dünya kültür mirasının korunması ve müzeciliğin tanıtılması amacıyla kutlanan 18 Mayıs Dünya Müzeler Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen kitap tanıtım etkinliğinde konuşan Ersin Tatar, tarihi eserleri geleceğe taşıyabilmek için korumak gerektiğini, bunun da herkesin görevi olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanlığından verilen bilgiye göre, etkinlik Güzelyurt Arkeoloji Müzesi’nde düzenlendi.

Etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, çeşitli medeniyetlerin ev sahipliğini yaptığı Kıbrıs’ın tarihi mirasının zenginliğine ve önemine işaret etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, “Bir turizm adası olarak bizden önce bu topraklarda yaşayanların eserlerini müzelerde sergileyebilmek büyük bir zenginliktir” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, müzelerin geliştirilmesine önem verilmesi gerektiğini belirterek, Tren İstasyonu Müzesi’nin de hayırlı olmasını diledi.

Güzelyurt’un KKTC’nin önemli bölgelerinden biri olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar; “Burada Kıbrıs Türk halkının izleri vardır, mücadelesi vardır” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Müzeler Dairesi Müdürü, personeli ve “Müzecilik ve Müze Eğitimi” kitabının yazarı Ferda Kömleksiz’i kutlayarak başarılar diledi.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here