Muhtarlar için 110 konteyner… Başbakan Ünal Üstel:Ülkenin önündeki engelleri aşmak için ve daha çağdaş KKTC yaratmak için çalışıyoruz

0
1

Anavatan Türkiye’nin destekleriyle, Muhtarlar Birliği’ne verilmek üzere gönderilen 110 prefabrik konteyner Gazimağusa Limanı’na ulaşarak törenle teslim edildi.

Teslim töreninde Başbakan Ünal Üstel’in yanısıra, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim, Türk Kızılay’ı Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ramazan Saygılı, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Muhtarlar Birliği Başkanı Akay Darbaz ve çok sayıda üst düzey yetkili hazır bulundu.

Törende konuşmalara da yer verildi.

Muhtarlar Birliği Başkanı Akay Darbaz 110 prefabrik konteynerle sahip olmanının mutluluğu yaşadıklarını ifade etti.

Türk Kızılay’ı Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ramazan Saygılı ise, muhtarların daha verimli çalışabilmesi için de gayret gösterdiklerini, bu çerçevede ülkeye 110 konteynerin ulaştığını kaydetti ve daha kapasiteli bir Kızılay için gayretlerinin artarak devam edeceğini söyledi .

Başbakan Ünal Üstel de konuşmasında KKTC’ni dünyaya hazırlamak adına Anavatan Türkiye ile en üst düzeyde çalıştıklarını ifade etti.
Üstel, muhtarların var olan bir takım sıkıntılarına imkanlar dahilinde çözüm getirdiklerini de hatırlattı.

Başbakan Üstel muhtarlara ilk etapta yüzde 75 oranında bir tahsilat çıkarttıkları o şimdi de 110 prefabrik konteyneri ofis olarak kullanmaları için böylesi bir girişimi hayata geçirdiklerini söyleyerek “ Biz KKTC’yi süratle dijital çağa hazırlıyoruz, ülkenin önündeki bürokratik engelleri aşmak için ve daha çağdaş bir KKTC oluşturmak için her geçen gün çalışmalara hız veriyoruz” dedi.

Üstel, Konuşmasında TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM Genel Kurulunda yaptığı konuşmaya da atıfta bulundu.

Üstel, Erdoğan’ın KKTC’yi tanıyın çağırısıra “ Artık tanıtan ülkeler yavaş yavaş ortaya çıksın” sözünü de eklediğini vurgulayarak, ülkeyi daha etkili tanıtmak adına Anavatan Türkiye ile KKTC ‘nin el ele, kola kola yürüdüğüne vurgu yaptı ve bu doğrultuda zaman zaman TC İktisadi ve Mali İşbirliği protokolleri ile de eğitim-turizm ve altyapının yanısıra ülkenin ihtiyacı olan büyük projeleri de hayata geçirerek kalkınmasına imkan tanıyacaklarını ifade etti.

BAşbakan Ünal Üstel, Akdeniz de yaşanan ve devam eden savaşlara da dikkat çekerek, bu noktada KKTC’nin Anavatan Türkiye ile ilişkilerinin önemine değindi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here