Öztürkler: Suça karışan yabancıların deportu için sıfır toleransla çalışıyoruz

0
100

         Genişletilmiş Güvenlik Toplantısı, İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya, YÖDAK Başkanı Turgay Avcı ve Yönetim Kurulu üyeleri, Polis Genel Müdürlüğü Muhaceret Müdürü Fevzi Öztümen, Yüksek Öğretim ve Dış İlişkiler Dairesi Müdürü Behçet Çelebi, Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürü Gökmen Davutoğlu, Muhaceret Dairesi Müdürü Erhan Akar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ecevit Alper, Merkez Kaymakam Hüseyin Gültekin, Lefkoşa Kaymakamı Bora Akkuş, Girne Kaymakamı Sinan Güneş, İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, Lefke Kaymakamı Sadi Güneş, Güzelyurt Kaymakamı Savaş Orakçıoğlu ve Mağusa Kaymakamı Kemal Serpal katıldı.

Toplantı öncesi açıklama yapan İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, ülke güvenliği, kamu huzuru ve muhacerette giriş ve çıkışların kontrolü ile ilgili daha stratejik hareket etmek adına bu toplantının yapıldığını söyledi.

         Öztürkler, af yasasının Ekim ayında yasallaşacağını da vurgulayarak, ülkede bulunan düzensiz kişilerin kayıt altına alınması ve kamu huzurunun sağlanması için toplantıya katılan tüm kesimlere büyük görevler düştüğünü belirtti.

         Bakan Öztürkler, suç ve suça karışan yabancıların deportu için 4 aydır sıfır toleransla çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayarak, bu sürede bin 500’e yakın düzensiz veya suça karışmış yabancı uyruklunun deportu için karar alındığını dile getirdi.

Muhaceret sisteminin günün koşullarına göre yenilenmesi gerektiğini ifade eden Öztürkler, bu çerçevede toplantıya katılan tüm kesimlerle uyumlu bir çalışma yapacaklarını kaydetti.

Öztürkler, kayıtlı pasif öğrencilerin tespiti için çözüm önerinin toplantıda ele alınacağını belirtti.

         Çalışma izinli kişilerin durumunun da ele alınacağını kaydeden Bakan Öztürkler, ülkedeki pasif öğrenci ve düzensiz yabancıların tespitinin yanı sıra bunların ülkeye girmeden tespit edilmesinin büyük önem taşıdığını anlattı.

Bakan Öztürkler, bu nedenle E-Vize sisteminin bir an önce yürürlüğe girmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

YÖDAK Başkanı Turgay Avcı da, yüksek öğrenimin KKTC için öneminin büyük olduğunu ifade ederek, getirilerinin yanı sıra vatandaşların huzuru ve güvenliğinin de ayrıca önem taşıdığını belirtti.

Avcı, ülkede 21 üniversite bulunduğunu da anımsatarak, gelen öğrencinin kayıt olup sonrasında kaybolmasını önlemek adına e-devlet sisteminin düzenli bir şekilde çalışması ve kontrollerin yapılması gerektiğini söyledi.

Yüksek Öğretim ve Dış İlişkiler Dairesi Müdürü Behçet Çelebi de yüksek öğrenimin önünü açmak adına elden gelen katkıyı koymaya devam edeceklerini kaydetti.BRT

HENÜZ YORUM YOK