Aile Çalıştayı Sonuç Raporu ve Ulusal Eylem Planı basın toplantısıyla paylaşıldı..Sibel Tatar: Aileyi koruma her durumda devletin görevi

0
113

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar’ın himayesinde, Cumhurbaşkanlığı Sosyal Destek Komitesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ve Doğu Akdeniz Üniversitesi iş birliğinde ve Vakıflar İdaresi sponsorluğunda 17-18 Şubat 2022 tarihlerinde gerçekleştirilen I. Aile Çalıştayı Sonuç Raporunda ortaya çıkan Ulusal Eylem Planı, Cumhurbaşkanlığı’nda yapılan basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaşıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sibel Tatar, sağlam bir birey sağlam bir toplum demektir” diyerek bu noktada ailenin önemine dikkat çekti.
Sibel Tatar, “Aile toplumun temel birimidir. çocuğun kişiliğinin tam olarak gelişebilmesi için aile ortamı önemlidir. Ülkemizde boşanmalar pandemi döneminde daha da arttı. Boşanma da evlenmek gibi hukuki bir haktır ancak devletin boşanma süreçlerinde hukuki ve psikolojik destek vermesi ve evliliğin devamını mümkün kılacak tedbirleri alması da görevidir” dedi.

Çalıştay’dan çıkan raporun araştırmalara önemli katkılar saylayacağına olan inancını dile getiren Sibel Tatar, ülkede anne baba okulu oluşturulmasının önemine değinerek Milli Eğitim bakanlığından bu konuda destek istediklerini ifade etti ve raporun hazırlanmasına katkı koyanlara teşekkürlerini sundu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da aile bir toplumun direğidir diyerek aile yapısının önemine işaret etti.

Çocukları aileden başlamak üzere doğru yönlendirmek geçmişte ne zorluklar yaşanarak bugünlere gelindiğini anlatmak gerektiğini ifade eden Tatar, eğitimin de bu anlamda çok önemli olduğunu belirtti.

Tatar, “Aile kültürünü önemsememiz gerek. Öğretmenlerin de ne öğrettiği çok önemli. Örf ve adetlerimize göre bir millet olduğumuzun sorumluluğunda olmalıyız. Her birey özgürdür ancak bireysel özgürlükler öyle bir noktaya geldi ki yozlaşma başladı. Çağdaş bir toplumuz ancak örf ve adetlerimizi de korumalıyız” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tatar’ın konuşmasının ardından 1. Aile Çalıştayı Akademik Moderatörü Prof. Dr. Sibel Dinçyürek çalıştayın yürütülme süreçleri ile Sonuç raporu ve Ulusal Eylem Planı hakkında bilgilendirmede bulundu.

Ülkede boşanma sayısının fazla olması nedeniyle aile yapısını korumak, aileleri boşanma sürecinde daha sağlıklı ve işlevsel hale gelmesini sağlamak, gerekli önlemleri alarak uygulamasını sağlamayı amaçlayan Ulusal Eylem Planı, 2022-2025 olmak üzere 3 yıllık bir uygulama dönemini kapsıyor.

Çalıştay’da ortaya çıkan rapor sonucunda oluşan Eylem Planı’nda kısa, orta ve uzun vadede hedefler ortaya konuldu.

Söz konusu hedefler, Eğitim çalışmaları, koruma ve önleme çalışmaları, danışma ve rehabilitasyon, Ar-ge faaliyetleri, yasal düzenleme ve güncellemeler, paydaşların işbirliğini sağlama şeklinde 6 başlıkta toplandı.

Aileyi güçlendirme temelinde oluşturulan Eylem Planı’nın izleme ve değerlendirilmesi, 6 aylık sürelerle Cumhurbaşkanlığı himayesinde oluşturulan komite tarafından yapılacak.BRT

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here