Çavuşoğlu:Kadük olan bazı yasalar Bakanlar Kurulu’nda onaylanarak Meclis’e sevk edildi

0
103

 

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, BRT’de yayınlanan ’18. Saat’ programına telefoniyen katılarak, hükümetin değişmesiyle kadük olan bazı yasalarla ilgili değerlendirmede bulundu.

Çavuşoğlu,“Komitelerde görüşülen yasaların kadük olması anayasa gereğidir. Yasa tasarılarımızı bugün görüştük ve söz konusu tasarıları komitelere gönderdik. Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Yasa Tasarısı, belediyelerin birlşetirilmesi, özel gereksinimli bireyler, kozmetik ürünleri, yollar ve serbest limanlar gibi bazı yasa tasarısı gibi yasa tasarılarını gönderdik.” dedi.

 

Bakan Çavuşoğlu, bazı protokollarin de hızla görüşülmesi yönünde Bakanlar Kurulu’nda karar alındığını ve bunların da Meclis’e sevk edildiğini belirtti.

 

Çavuşoğlu, bir soru üzerine kadük olup gönderilen yasa tasarılarına ek olarak yeni bir tasarı olan Forex yasasını Meclis’e gönderdiklerini ifade etti.

 

Hükümetin yoğun bir komite çalışması öngördüğünü belirten Çavuşoğlu, ivedi olarak tasarıların yasalaşması için çalışmaların süreceğini söyledi.BRT

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here